Автор: Лари Джонсън, sonar21.com Следвайте Гласове в ТелеграмАми ако превратът на Пригожин

...
Автор: Лари Джонсън, sonar21.com Следвайте Гласове в ТелеграмАми ако превратът на Пригожин
Коментари Харесай

Наградата на Академията за най-добър преврат отива при Русия, Пригожин печели като най-добър актьор

Автор: Лари Джонсън, sonar21.com Следвайте " Гласове " в Телеграм

Ами в случай че превратът на Пригожин е Маскировка? Искам да проучвам тази опция. По-рано през днешния ден (на Източното крайбрежие на Съединени американски щати – събота), скицирах материал със закачливото заглавие „ Пригожин – Пуч или Заговор? “ Е, тази прелестна концепция се разля като язовир Каховка, когато историята с проекта на Пригожин да марширува в Москва и персонално да удуши съветския министър на защитата Шойгу направи кълбо обратно, съвсем в жанр Надя Команечи – цялостен противоположен завой. Пригожин заповяда на „ своите “ войски да се върнат в базите си, подписа договорка с президента на Беларус Александър Лукашенко да отиде в заточение и няма да бъде подложен на наказване. КАКВО???? Без кръвопролития? Без километри горящи танкове? И никаква вратовръзка на Мусолини за Владимир Путин? Какво по дяволите...?!!!

Човече, безусловно се усеща разочарованието и фрустрацията, излъчващи се от вашингтонския истаблишмънт. Политическият еквивалент на преждевременна еякулация. Предната вечер (петък) можеше да се чуе пукането на шампанското и пуканките, до момента в който медиите и разузнаването се трупаха към компютърните екрани в очакване на фотоси на смутения Путин, който бяга гол от Кремъл. Байдън и екипът му ми подсетиха за безконечния несретник Уайли Койот (герой от едноименния анимационен филм на Looney Tunes, който в продължение на 50 години гони Бегача, с цел да го изяде – б.пр.) в отчаянието, което изпитват, до момента в който гледат по какъв начин техните плиткоумни схеми за залавяне на Путин се провалят и изгарят.

Не мога твърдо да отхвърля опцията Пригожин самичък да е опитал този прелом (или обнадежден от външна подкрепа), само че желая въпреки всичко да показва и сюжетът Маскировка.

Нека стартираме с тези обстоятелства:

1. Групата Вагнер е основана от съветски разследващи организации и е финансирана от съветското държавно управление. Мнозина на Запад неправилно считат, че Пригожин има дълбоки джобове и заплаща сметките на Вагнер и макар че има НУЛА боен опит, е пълководец на отряда. Както споделят руснаците, Нет!

2. Съединени американски щати и останалата част от НАТО считат Русия за тирания. От месеци Пригожин си е разпуснал езика и насочва закани към съветските военни и индиректно към Путин, само че не е подложен на арест или глоба. Означава ли това, че Русия не е тирания?

3. Според личните му думи от петък, Пригожин сякаш почнал преврата, тъй като съветското Министерство на защитата блъснало с ракети, снаряди и бомби лагер на войските на Вагнер, до момента в който те се подготвяли за война. Но хипотетичният видеозапис на случая не демонстрира никакви жертви. Днес Пригожин се отметна от това изказване и в този момент упорства, че просто е протестирал против хода на Министерството да включи групата Вагнер в състава на съветската войска.

4. Руското държавно управление изчака 12 часа преди да прати полицейски/военни сили в щаба на групата Вагнер в Санкт Петербург. Слабо чувство за неотложност. Според известията Пригожин е наредил на колона от войски на Вагнер да се насочи от Ростов на Дон към Москва, с цел да детронира Шойгу и може би военачалник Герасимов. Погледнете картата. Това е разстояние от съвсем 1200 километра. Как е трябвало тази колона от камиони и танкове да зареди с гориво и да измине това разстояние за по-малко от 20 часа?

Как ви се коства това като пояснение? Цялата история с преврата е основана, с цел да разреши напредването на съветските военни сили към регионите северно и западно от Воронеж, без да се подвига паника измежду планиращите от НАТО. Русия реалокира сили, с цел да спре превратаджиите, а не изграждайки нова ос на нахлуване.

Изглежда, че началото на описа, че Пригожин щял да съобщи Русия стартира в 2022 година. Някой, обвързван със Западното разузнаване, е имал връзка с Пригожин и е почнал да го прослушва за съдействие със Запада. Пригожин съобщил на шефовете си от съветското разузнаване за подадения сигнал и руснаците решили да изградят опрация, която да показа Пригожин като неудовлетворен родолюбец, кипящ от яд поради некомпетентността на съветските водачи. Това състояние се подхранва от руснаците, като се разрешава на Пригожин да насочва злостни словесни нападки против Шойгу и Герасимов и, в случай че имаме вяра на приключването на информация в лийковете на Джак Тейшейра за раздора, даже да предава информация за местоположението на съветски войски на своя лидер от разузнаването.

Тук е забавната част от хипотезата – кой е взел решението да пусне Пригожин? Може да се изтъкне достоверен мотив, че западните ръководители на Пригожин са решили, че петък е подобаващ ден и са му наредили да работи. Но аз мисля, че това е било режисирано в Кремъл. Путин и неговите шефове на разузнаването знаеха какво се пробва да подклажда Западът в Русия и осъзнаваха, че Украйна и НАТО се гърчат в безпомощната си контраатака и съпътстващите я големи загуби на хора и материални средства. Защо да не употребяват опита за прелом като положително прикритие за всеобщото напредване на войски по цялата линия сред Москва и Ростов на Дон?

Това е метод за напредване на съветски войски в регионите северно от Белгород, без да се притегля нежеланото внимание на натовските платформи за наблюдаване на сигурността. Придвижете войските по-близо до границата и по-късно ги разпръснете. Това значи, че Русия е намерила метод да укрепи войските си за нова евентуална ос на нахлуване, което ще сътвори призрачен сън за планиращите в НАТО.

Представете си преврата като тичане на заек в намерено поле. Гладните хищници, които се крият в гората, може да се изкушат и да излязат от прикритието си в опит да сграбчат заека. Дали някои от реакциите в Русия помогнаха на съветското контраразузнаване да разпознава хора на управителни постове в Русия, които до момента безшумно са подкрепяли Украйна? Може би.
Искам също по този начин да прегледам една занимателна опция. Дали Пригожин е измамил западните си куриери с милиони долари? Евгени в действителност има престъпно минало и е прочут с лепкавите си пръсти. Дали се е възползвал от престъпното си минало и е измамил британците или американците? Това би могло да е страхотна история.
Както и да е, след по-малко от 24 часа драма, оставаме с траурния, само че хубав глас на Пеги Лий, която пее „ Is That All There Is? “ (Това ли е всичко?)

За създателя:
Аз съм bona fide наследник на американски революционери. Поне 24ма от моите предшественици, мъже и дами, са се борили за освобождение на американските колонии от английско господство. Някои от тях са изгубили живота си за свободата. И макар че са минали два века и половина, откогато моите прародители са вдигнали оръжие, правилата, за които са се борили остават годни и настоящи и през 21 век. Този блог е отдаден на търсенето на истината без оглед на партийното преимущество. Патриотите единомишленици са добре пристигнали.

Инфо: sonar21.com

Превод за " Гласове ": Екатерина Грънчарова

 

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР